16 Eylül 2008 Salı

Məni öldükdən sonra torpağa yox “laboratoriya” ya verin!

Deyirem insanlar insana neyine göre deyer verir göresen? Fiziki quruluşuna göre,yoxsa düşüncelerine, fikirlerine, bele desek “beynine” göre? Mence bizim topluluq insana xarici quruluşuna göre qiymet verir. “Ağılsız” müselman ele bilir ki, öldükden sonra cennete gedecek ve bir gün qebirden xortlayıb çıxacaq. Kaş ki ele siz deyen olsun… Xeyalımızın bele canlandırmağa çetinlik çekdiyi şeylerden danışmayacam bu gün. Öldükden sonra nece işe yaramaq olur ondan danışacam…
Xestaxanada son anlarını yaşayan bir genc gördüm. Ürek çatışmamazlığından eziyyet çekirdi. Ele o deqiqelerde xestexanaya tecili yardımla bir genc daha geldi. O da son anlarını yaşayırdı ama ürek çatışmamazlığından deyil, çoxlu qan itirmiş ve ölümcül halda idi. Amma ürek köçürmesiyle birine heyat vere bilerdi. Bu anlarda artıq ölmekde olan gencin yaxınlarına yaxınlaşır ve oğlunuzun üreyi birine heyat vere biler deye hekim müraciet edir. Gec olmadan orqan köçürülmesine icaze verseler artıq o iki gencden biri yaşayacaq. Ama “din”ine sadiq olan aile, xeyir oğlumuzun cesedini bütöv şekilde isteyirik dedi! Onu müselman qayda qanunu ile defn edecek ve 40 gün yas tutacaqlardı. Sonra? Torpağın altında deyim de neler baş verir. Siz menden daha yaxşı bilirsiniz… O vücud toprağa qismet olur. Amma o ürek birine heyat vere bilerdi! Hetta o ürek yaşayacaqdı! Mehz o gencin vücudunda öz yerini tapacaqdı. Belke de bir teselli olacaqdı…
Ona göre ölmemişden hemişe vesiyyetimi edirem. Deyirem belke işdir işayetdir menim de başıma gelse bele bir şey ki gelecek gec tez, lazımlı olan hisselerimi verin lazımı olanlar istifade etsin eger lazımi seviyyede qalıbsa tebii ki. Yox eger lazımsız bir vücudum olacaqsa heç ne olmaz onun da bir çaresi var. Meni öldükden sonra torpağa yox “laboratoriya”ya verin! Heç olmasa yeni hekim olmaq isteyenler bir şey öyrensinler. Öldükden sonra da işe yaramaq olarmış demek ki... Ve ya birine heyat vererek onun içinde yaşamaq!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sen ki "O" herfini sevirdin...

Adsız dedi ki...

güzel paylaşım olmuş arkdaşım.

Adsız dedi ki...

güzel paylasım olmus.

kabin
prefabrik
konteyner
kabin
prefabrike
prefabrik ev
hekim group
prefabrik
prefabrik ev
konteyner
konteyner
kabin
polyester kabin
hekim group
hekim yapi
konteyner
konteyner
kabin
polyester kabin

Adsız dedi ki...

"Benjamin Briel Lee hər zaman çox peşəkar idi, baş verən hər şeydən xəbərdar olurdu. Əgər suallarım varsa cavab verməyə həmişə hazır olardım. Bu mənim ilk ev alışım idi, kredit prosesi haqqında çox məlumatım yox idi, o suallarımı anlamağı çox asanlaşdırdı. Onunla işləmək çox xoşuma gəldi. "
Hər hansı bir layihəni maliyyələşdirmək və ya hər hansı bir məbləği çox aşağı faizlə borc vermək istəyən bir qrup investorla işləyən bir kredit mütəxəssisi. Əlaqə Benjamin Briel Lee E-Mail: Lfdsloans@outlook.com Whats-App nömrəsi: + 1-989 -394-3740.